pátek 29. dubna 2011

29.4.2011 Společný i "virtuální" běh Podolím - Dailymile, Nike, florbal, Twitter friends

Společný i virtuální běh svolaný přes aplikaci Nike Running Lokality na Facebooku s propagací na dalších sociálních síťích - denní míli a twitteru a zadáním: V 18:00 hod. sraz na nábřeží pod železničním mostem (podmínkou účasti 1 suchý rohlík pro labutě a racky), nakrmíme, protáhneme se, vyběhneme, nebudeme spěchat, popovídáme a na Hamru v Braníku limonádu dáme :-)! I "nepražáci" se toho chytli a vyhlásili jsme, že dnes v 18:00 poběžíme, ať už jsme kdekoliv, v kterémkoliv městě, prostě poběžíme a pak si z toho pošleme report. Poběžíme na dálku, ale spolu. Paráááda :-)!

Trasa 5 km (Výtoň - Braník) - běh pro každého, celkem 7 avizovaných účastníků, počasí přenádherné. Pytel suchého pečiva od vietnamců za 10 Kč nakoupen, stojím pod mostem, těším se i lehce bojím, jestli tam nezůstanu sama...nejdřív volá jedna kamarádka, že uvízla na jiné akci, poté druhý kamarád, že nestíhá, ale snad nás někde chytí...ale i kdybych dnes zůstala sama, poběžím s radostí, v jiných městech určitě také přátelé poběží...a na denní míli se pak potkáme :-)!
Přichází Patrik - kamarád co bude pořádat 24 hodinový běh na běžícím páse na podporu handicapovaných a čím vím ho poznávám tak vím, že on to opravdu odběhne! Zrovna přiběhl z Hostivaře (už má přes 10 km v nohách), přichází Adél (skvělá spoluhráčka z florbalu), přichází Jakub @Kytkosaurus (úžasný milý člověk, před dvěma dny mě zachránil přes Twitter s klávesovými zkratkami) - přišel nás sice jen pozdravit, volaly ho jiné povinnosti, přesto s námi nakrmil labutě a udělal mi velkou radost! Přichází...hm...ten obličej je povědomý, ale to nemůže být ona, ano...ano...ano, to je jeden z mých běžeckých vzorů, úžasný, veselý, povzbudivý člověk Dagmar (běží za námi už z Vršovic)! Velké překvapení :-)! A v zápětí skvělá golmanka Peťa (dnes bez svého obvyklého kamaráda leguána). Tímto končí naše sestava. Krmíme už tak přežrané kachny, labutě (dnes bez racků) a pomalu vybíháme. 

Cestou, necestou, pod Vyšehradem, kolem loděnic v Podolí, u Botelu Racek, Žlutých lázní, stále povídáme a běží to samo. Svítí slunce, lehký větřík, není úplně vedro, je přenádherně. Jsme pod Baranďákem, u vody se chystá táborák a už jsme na Hamru. Krásná pětka, dáváme jedno orosené, paní to točí rovnou do kyblíku...no dobře, tak ne.

Povídáme, o běhu, o florbale, o sjíždění Mont Blanc na kole o všem možném. Pak ale začíná být lehce zima, část se odpojuje hned, Patrik běží zpět do Hostivaře (Borec!!!), ostatní běžíme zpět na Výtoň, pomaličku, polehoučku, povídáme, když to nejde, tak se procházíme, voláme na chlapce v restauraci u piva, pozorujeme kachny, táborák (už mají buřty), většinu cesty na nás volá a mává malá princezna v kočárku, kterou veze táta na bruslích - ještě teď slyším to její ahóóóóój a stejně tak i my ahóóóóój. Zdravíme druhé běžce, někteří odpovídají, někteří koukají do země. Myslíme na běžce z denní míle a najednou jsme zpět u železničního mostu. Tam se rozdělujeme a jak se tak běží nádherně, otáčím to a běžím zpět do Braníka. Paráááda. Už volá manžel, kde jsem, tak běžím na zastávku, tam ještě běhám z jedné strany na druhou než přijede tramvaj a domů...do vaničky, na Frisco a hlavně: poslat všem tenhle report. My běželi a bylo to moc krásné. Dagmar to výstižně shrnula: dneska by to šlo :-)!

A co vy, běželi jste také :-)?


Díky moc všem, kdo jste přišli!


Jeden běh, jeden report, dva výsledky:
Sportypal Workout
brisindel's Activities | RunKeeper

2 komentáře:

  1. Teda, to ti přeji, taková účast. :) Počasí se také vydařilo. Já snad příště pomohu aspoň s tím krmením labutí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jirko, určitě přijď, prvních 5 km bylo opravdu s prstem v nose, pohodička, klídek, tabáček :-)))

    OdpovědětVymazat