neděle 21. února 2016

Testování krokoměrů aneb s "krabičkou dál dojdeš"

Minul podzim a já se prala s prací a se zdravotními trably. Nastala zima a mé trable pokračovaly. Zabavila jsem se tedy alespoň testováním krokoměrů pro eVito. A proč krokoměry? Protože sami ze zkušeností víme, jak velký pomocník a motivátor může obyčejný krokoměr být. A už nám jich v testech prošlo nemálo.V dnešní době jsou tato zařízení – krokoměry či fitness trackery stále populárnější. Jak se v nich ale vyznat a co od nich chtít?
Vedle testování krokoměrů se těším na knížku, která se věnuje vysvětlení zákonitostí efektivního tréninku :-)
Hlavní testování probíhalo přes vánoční svátky a protáhlo se  přes celý leden. Do testu byly vybrány různé typy zařízení, aby si každý z mohl najít to svoje:
Mi Band od Xiaomi
GoQii
Garmin vívosmart Optic
(a částečně srovnáváme s Garmin vívoactive)
Poprvé všichni  na ruce, test viditelnosti displeje za světla
- zleva vívoactive/vívosmart Optic/GOQii/Mi Band

1) Prvním ze zařízení je zařízení bez displeje – Mi Band od společnost Xiaomi.
Důvod: dostupnost na českém trhu, recenze jej vesměs hodnotí dobře. Vývojáři pro něj připravují vlastní aplikace, aby jej bylo možné vytěžit na 100 %. Krokoměr je maličký, design není úplně špatný a můžete si vybrat mezi náramky, náhrdelníky i sponami, podle toho, kde krokoměr budete nosit.

2) GOQii náramek -  dostáváme jej do testu s tím, že se  jedná o americkou značku, vývojáři jsou flexibilní, na svém zařízení stále pracují a krokoměr díky mobilní aplikaci umí také koučování, které však nakonec není součástí našeho testování. Zařízení již má displej a monitoruje širší spektrum parametrů. Na první dojem se jedná o robustnější zařízení s variabilními gumovými náramky.

3) Garmin vívosmart Optic – jako fanoušci Garminu jsme opět zaplesali.  Když výtečný vívofit nahradil vívosmart s notifikacemi z telefonu, jásali jsme. Když Garmin své zařízení osadil snímačem tepové frekvence s kontinuálním monitoringem, volali jsme :-) musíme otestovat :-).
Zařízení, náramky, nabíječky, délky kabelů... zleva GOQii/MiBand/vívosmart Optic, vívoactive
Na první pohled nesourodá zařízení, která budou vyhledávat rozdílné typy klientů. Srovnání bude doprovázet sporttester Garmin vívoactive, který má integrovaný čip GPS a tedy bude zaručena větší přesnost naměřených dat.

Nejprve se podívejme na samotná zařízení. Mi band je jednoznačně nejmenší ze všech, nicméně také nedisponuje displejem, které nahrazují 3 blikající diody. Díky těmto diodám je energeticky úspornější než všechna ostatní zařízení.
Srovnání čitelnosti displejů a světla, které vydávají v tmavých podmínkách
- zleva vívoactive/vívosmart Optic/GOQii

První dojmy:
Velikosti zařízení: MiBand/GOQii/vívosmart Optic/vívoactive

MiBand – balení je pěkná papírová krabička, součástí maličký krokoměr, černý náramek (plusové body za řešení zapínání náramku, který má nejen zacvakávací „čudlík“, ale druhá strana je opatřena originálním očkem proti ztrátě krokoměru – je to jednoduché a přesto jsem tohle u jiných  zařízení ještě neviděla, nabíječka a návod pouze v čínštině (wtf)? – uživatel bez širších znalostí fungování krokoměr jen tak nerozběhne a vrátí jej… (návod se dá dohledat na webu).

GOQii – dostávám pouze krokoměr, barevný náramek a nabíječku – nemohu hodnotit

Garmin vívosmart Optic – tradiční elegantní Garmin balení, krokoměr přímo v náramku, nabíječka a mraky různých návodů včetně českého.
Tloušťky zařízení při pohledu z boku
- zleva Mi  Band/GOQii/vívosmart Optic/vívoactive

Zprovoznění a používání:
MiBand – zařízení vložím do nabíječky – jde to snadno, dávám do USB PC a hned začnou blikat diody, že se něco děje, zdá se, že se zařízení nabíjí. Dívám se do Google Play po aplikaci stejného jména a bez problémů nacházím, instaluji, vyplňuji tradiční aktivační údaje – jméno, email… a žádám o aktivační kód. Nic. Znovuzaslání aktivačního kódu. Nic. Vyplňuji znovu registraci, žádám o aktivační kód, nic. Uživatel znechucen má chuť vrátit zařízení. Nemám času nazbyt, odkládám krokoměr a vracím se k němu po několika dnech. Znovu zkouším registraci, nic. Napadá mne spásná myšlenka zkusit registraci přes webové rozhraní. Vyplňuji znovu – nic. Nicméně poté co dám resent přichází aktivační email a já skáču metr dvacet. Matně si vybavuji, že mi přesně tyto problémy referoval jeden kamarád, nicméně následně na zařízení pěl chválu. Doufejme, že to tedy budou jediné prvotní problémy.

Drobné problémy ještě přichází při spárování zařízení k mému účtu/telefonu, nicméně tady má aplikace jasno a rovnou hlásí „příliš mnoho BT zařízení v okolí“ – kdo by to byl řekl se čtyřmi BT krokoměry na ruce… chápu a trpělivě zkouším a opakuji. Konečně se mi zobrazuje notifikace krokoměr nalezen, ten mi na zápěstí začíná natěšeně vrnět, klepu na něj, vše spárováno a můžeme testovat.
Jdeme běhat :-)
Krokoměr na ruce nijak neobtěžuje, dle nastavení notifikací z telefonu vrní (tak akorát – ani málo, ani nepříjemně), občas zabliká. Ze všech testovaných zařízení je nejklidnější. Když chci vidět naměřené hodnoty, spustím mobilní aplikaci, zařízení se hned (bezproblémů, pokaždé – wow!) synchronizuje a vše běží (wow) a naměřené hodnoty jsou srovnatelné se zařízením Garmin – 3x wow!

Mobilní aplikace je velmi jednoduchá. Na vstupní obrazovce zobrazuje aktuální denní nachozené kroky, cíl a ještě specifické časové úseky, kdy byla zaznamenána větší aktivita – walk/run a přesné časové rozmezí. Hodně mě baví funkce „Sezame otevři se“ kdy pokud jste s náramkem v blízkosti spárovaného telefonu, nemusíte  pokaždé zadávat pin zámku obrazovky, ale telefon „spustíte“ jen tažením prstu (funguje jen pokud je tato funkce zapnutá a jen když je váš náramek v blízkosti telefonu).

Grafy jsou k dispozici základní pro kroky/pohyb a spánek s možností synchronizace dat na sociální sítě. V nastavení si můžete nastavit ještě cíl na počet nachozených kroků, synchronizovat data automaticky s účtem Google Fit nebo přidat WeChat. Xiaomi již vyrábí také snímač tepové frekvence a aplikace nabízí možnost spárování s ním.

Přestože náramek nemá displej, diody a vibrace toho zvládnou opravdu hodně. Od vibračního budíčku, přes vibrační upozornění na hovory + si můžete nastavit notifikace z telefonu pro 3 vámi vybrané aplikace z telefonu. Toto uživatele náramku netěšilo a díky tomu, že Xiaomi nabízí otevřené protokoly, v Google Play naleznete velké množství aplikací (placených i zdarma) pro vlastní editaci notifikací.
Doma na cyklotrenažeru - krokoměry by tento pohyb neměly zaznamenat jako kroky navíc.
Mi Band, stejně jako vívosmart Optic šikovně detekují sportovní aktivitu, GOQii je bohužel napočítá nějaké ty otřesy a tím i kroky navíc. 

Co mě nepřestalo fascinovat je výdrž zařízení, kdy po 27 dnech mám stále 40 % baterie. WoW! Tenhle náramek mě baví!

GOQii (https://goqii.com/us-en/) – zařízení dávám do nabíječky, rozsvěcuje se displej a notifikace nabíjení. Vyhledám aplikaci, stahuji, přihlásím se údaji co jsem obdržela (netestováno vytvoření uživatelského účtu), ale aplikace není úplně intuitivní, a tak spolu chvíli bojuji, kde co najdu. Snažím se zařízení spárovat, ale nikde mi to nic nehlásí, tak nevím, jestli spárováno, nebo ne, zkouším to znovu a asi se vše podařilo.
Výlet na horském kole v terénu. GOQii natřásl neskutečný počet kroků, ostatní jsou v pohodě
a díky vívoactive máte i mapičku.
Zařízení působí na ruce robustně, ovládání se skrývá pod označením „+“ a ne vždy se vám podaří trefit nebo vyvolat očekávanou reakci. Displej je tradiční ostře svítící OLED, dobře čitelný a můžete přepínat mezi hodnotami: Vstupní obrazovka – čas, datum, stav baterie a boční pás "bar" asi zobrazuje aktivitu v posledních minutách. Následují samostatné obrazovky: kroky, délka aktivit, počet km, spálené kalorie a něco jako jing-jang karma…

Musím se přiznat, že už mne ani nenapadlo, že by nějaké zařízení neměřilo samo spánkový režim, ale že by jej bylo potřeba do režimu spánku přepnout. Toto bylo potřeba u prvních verzí zařízení i Garmin, nicméně následně většina společností přešla na automatickou spánkovou detekci – díky 3D senzorům. Také když jsem proklikávala a poklepávala na nastavení zařízení (neměla jsem k dispozici návod) nenašla jsem obrazovku na přepnutí a že mi chybí tato data zjišťuji až teď, když píšu tento report na konci ledna. Dvojité „achjo“ – za mé předpokládání a za manuální přepínání.

Mobilní aplikace nabízí pro: iOS + Android + Windows (testováno  na Androidu, za dobu používání Androidu přišel jeden update aplikace).

Vzhledem k tomu, že jsem testovala pouze  náramek a "předplatné kouče" již bylo vyčerpané, pokaždé po přihlášení do aplikace se zobrazila reklama: Renew no + Get Free Renewal ve výši měsíce, když si přes můj zobrazený kód někdo ze známých pořídí GOQii (známý navíc obdrží 40 % slevu na svůj nákup). Odkliknu.

Následně největší radost, aplikace se ptá: Android (6.0) Marshmallow požaduje zapnuté lokační služby pokud má běžet Bluetooth. Zapněte lokační služby. Tohle mě vyděsilo a samozřejmě vypínám, neboť to zavání "velkým bratrem". Pokud potřebují lokaci vzhledem k radám klientům, není dobrý nápad odkazovat se na verzi operačního systému telefonu. Nicméně synchronizace běží i s vypnutou lokalizací. Než toto všechno odklikám, vidím že na pozadí se připojuje náramek a většinou proběhla synchronizace.
Turistický výlet. Krokoměry zaznamenaly předchozí "běžno-denní aktivitu" různě, nicméně v rámci výletu a standardní chůze se počty kroků lišily téměř nepatrně.
Následně se již zobrazuje Home obrazovka, která mne designem nijak nenadchnula. Prima je tlačítko v pravém dolním rohu prostřednictvím kterého je možné zadat do aplikace informace o váze, aktivitách, jídle, příjmu tekutin, spánkovém režimu a karmě.

Váhu zadávám manuálně, pouze číslo, mohu několik hodnot za den a vyhodnocení jsem nenašla.
Aktivity - k dispozici je 19 aktivit + varianta "ostatní" zadá se začátek, délka trvá, intenzita + můžete pridat foto.

Jídlo - textový popis jídla, čas+ možnost uploadovat foto. V aplikaci je uvedeno, že je zaměřena na vyvážené "správné" stravování a zvyklosti, nikoliv na počítání kalorií. Pak tedy nerozumím, jak je vyřešena energetická bilance vzhledem k výpočtům energetického výdeje v grafu aplikace (active calories burned/actvivity calories burned).

Voda - hezká stránka, buď zadáte nádobku s množstvím, nebo si prstem posouváte ve sklenici, kolik jste toho vypili.

Spánek - začátek - konec. Karma - video 11:35 min- Hello and welcome in meditation program...a nejde to přetočit, posunout, buď to vydržíte, nebo odejdete :-).

Všechny zadané informace se zobrazují na vstupní obrazovce, ale vyhodnocovány v grafech jsou pouze informace o: Krocích, Pitném režimu (vodě), Spánku, Kaloriích. Výrobce se snaží být aktivní na sociálních sítích- Facebook, Twitter, Instagram a najdete pod hashtagem: #‎BeTheForce

Celkový dojem jak z designu, tak z ovládání i mobilní aplikace je rozpačitý. Včetně toho, že mi náramek i přes gumovou pojistku několikrát spadl z ruky. A další rozpaky přichází při srovnání naměřených hodnot – viz. níže.

Garmin ‬vívosmart Optic – zacvaknu krokoměr do nabíječky, stahuji aplikaci z Google Play. Zadávám několik jednoduchých osobních vstupních dat načež následuje dotaz, jestli jsem vlastníkem nějakého Garmin zařízení. Vybírám ze seznamu vívosmart Optic, za chvíli se mi na displeji zobrazuje číslo, opíšu do aplikace, probíhá nastavení a hotovo. Ano, z tohoto důvodu jsem fanoušek Garminu.

Při použití na účtu, kde již máte připojené jiné Garmin zařízení pro mne bylo překvapením, že pokud máte více Garmin zařízení, synchronizují se data souběžně (ve stejnou dobu) do jednoho účtu.  Nicméně vždy je nastaveno pouze jedno zařízení jako výchozí - „zařízení na sledování aktivit“.

Vívosmart Optic vzhledem ke svým funkcím, displeji a kontinuálnímu monitoringu tepové frekvence je taky zařízením, které je potřeba častěji dobíjet, nicméně častěji tady znamená cca 1x za týden.
Ovládání je velice jednoduché, na první obrazovce se zobrazuje datum, stav baterie, notifikace Bluetooth připojení, den v týdnu a měsíci. Součástí je také spodní bar „panel“ na  kterém vidíte svou aktuální úroveň aktivity.

Zařízení má dotykový displej, ťuknutím do něj se displej rozsvítí. Obrazovky displeje, včetně dalšího nastavení dat můžete editovat prostřednictvím mobilní aplikace. Tažením do stran pak přepínáte obrazovky dle svého nastavení, např. počet nachozených kroků, počet vystoupaných pater, počet aktivních minut za týden, spálenou energii, vzdálenost, ovládání hudby v telefony, předpověď počasí, notifikace z telefonu a aktuální + průměrnou tepovou frekvenci (tažením nahoru uvidíte graf tepové frekvence posledních 4 hodin). V mobilní aplikaci můžete upravovat i orientaci displeje na výšku/šířku, alarmy…automatické spuštění během aktivit…

Pro další práci se zařízením slouží tlačítko decentně umístěné vedle displeje, které nabízí různé volby. Spustíte jím například aktivitu. V rámci aktivity máte k dispozici data o vzdálenosti, času, kaloriích, a aktuálním tepu i třeba zóně tepové frekvence...vše dle vašich priorit, které si také nastavíte v mobilní aplikaci. Opětovným stisknutím tlačítka aktivitu zastavíte, můžete ji znovu spustit, vymazat kliknutím na popelnici s následujícím ověřením, jestli chcete aktivitu skutečně vymazat, nebo uložit pro synchronizaci do vašeho účtu Garmin Connect.

Další z voleb umístěných pod tlačítkem je manuální přepnutí zařízení do spánkového režimu (zařízení se jinak přepíná automaticky a stejně tak detekuje delší nečinnost), informace o alarmu, připojení Bluetooth, volba manuální synchronizace, funkce „Find my phone“ – při kliknutí na tuto ikonu začne Váš mobilní telefon vyzvánět. Na další obrazovce je složka Historie realizovaných aktivit, Nastavení zařízení (jazyk – včetně češtiny, čas, jednotky + další možnosti a poslední ikona poskytne informaci o zařízení a jeho SW i HW výbavě). A když se dlouho nebudete hýbat, krokoměr  vás povzbudí výzvou pro pohyb Move!

Mobilní aplikace je dostupná pro Android, iOS a nově i Windows, přičemž na Androidu probíhají updaty pravidelně.
Detail grafu celodenní tepové frekvence včetně informací o budíčku, záznamu aktivity i spánku
Na úvodní stránce účtu vidíte aktuální denní hodnoty – kroky, spánek, aktivní kalorie, minuty intenzivní aktivity, aktivity, spotřebované aktivity i patra. Mobilní aplikace pak nabízí atraktivní i detailní přehled o realizovaných aktivitách, včetně jejich správy, třídění a detailních grafů konkrétních aktivit. Hodně baví stránka s grafy a vyhodnoceními celodenní tepové frekvence v rámci času. Jako jediné ze zařízení je také vodotěsné, nebudete tedy mít problém vzít si jej i do bazénu a wow moment je to, že i ve vodě je přenášena Vaše tepová frekvence. Neměli jsme k dispozici vodotěsný hrudní pás, bohužel tedy nemůžeme zhodnotit validitu naměřených hodnot. Nicméně graf tepové frekvence ve vodě kopíruje intenzitu plaveckého  tréninku. Hodně wow momentů. A také jako jediné ze zařízení má webovou verzi aplikace.
Do bazénu si můžete vzít jenom vívosmart Optic nebo vívoactive. Mi Band i GOQii jsou pouze voděodolné a můžete se s nimi max. vysprchovat.
Pro menší ruce je zařízení trochu robustnější. Pásek je řešený klasickým hodinkovým zapínáním, příjemně se nosí na ruce a nehrozí, že by krokoměr z ruky spadl.

Přejděme k testování zařízení - výběr posledních dní roku 2015:
Zařízení již nosím různý počet dní, ale ostrý test začíná na Štědrý den. Den předem dávám všechny zařízení do nabíječek, abychom ráno začali na stejné startovací čáře, nabitá zařízení vedle sebe na levé ruce podle velikosti – nejníže nejmenší MiBand, GOQii, vívosmart, vívoactive viz. obrázky.

24. 12. Štědrý den bych si dovedla představit i jinak, nicméně díky zdravotním trablům jej celý proležím. Kroky téměř nulové (do ledničky a do postele – zlaté prasátko nebylo a pod stromeček si od Ježíška přeju hlavně zdraví). Kroky by seděly, spánek díky polehávání spíše kolem 10 hod, rozdíly docela velké.
24. 12. Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 1196 727m 6:46
GOQii 1144 710m 0
Vivosmart Optic 1086 720m 10:30

25. 12. Tradiční cesta za rodinou Praha – Brno po D1. Mnoho uživatelů se ptá, co to udělá s krokoměrem takové "drncání" – tady tedy máte srovnání. V případě těchto krokoměrů téměř nic :-). Zbytek dne spíše sedavý režim. Spánek 7 hodin.
25.12. Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 3066 1,93km 8:35
GOQii 3488 2,37km 0
Vivosmart Optic 3502 2,34 km 7:04

26. 12. Ráno jsme s rodinou vyrazili na kratičký pomalý výběh. Zařízení by tedy měla detekovat větší kadenci kroků. Navečer se nakonec vracíme do Prahy – D1. Mi Band mi ubral spánku, vívosmart trochu přidal, reálně cca 8:30. Ušlá vzdálenost je u vívosmartu větší vzhledem k běhu, který je tam započítaný, Mi Band evidoval vzdálenost zvlášť.
26. 12.  Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 9677 7,37 7:59
GOQii 10337 7,47 0
Vivosmart Optic 9849 11,81 9:13

27. 12. Ráno malé projetí na cyklo trenažeru. Odjezd na dovolenou na Šumavu. Odpolední pomalý cyklovýlet. Dnes se projevila slabina GOQii, který nezvládl MTB výlet po Šumavských trailech a kroky lítaly jak na klepátku. U vzdálenosti MiBand opět reportuje pouze nachozenou vzdálenost a aktivity zvlášť (MTB výlet zaznamenal jako 1:14 hod aktivity, reálně to bylo 1:46 bez zastávek na focení a čistý pohyb 1:26), vívosmart dává celkovou vzdálenost, tedy včetně cyklovýletu. Dobré výsledky! Spánek velmi vyrovnaný.
27.12. Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 4661 2,84 9:38
GOQii 12419 8,95 0
Vivosmart HR 4042 39,75 9:43

28. 12. Dopolední cyklovýlet, odpolední krátká procházka, zbytek dne spíše sedavý. GOQii opět prohrává s MTB výletem, vívosmart výlet 1:58 celkem, 1:42 pohyb, MiBand 1:40 aktivita. Paráda! Spánek opět velmi vyrovnaný
28. 12. Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 7413 4,89 9:36
GOQii 14556 10,52 0
Vivosmart Optic 7014 38,85 9:38

29. 12. Dopolední pěškovýlet, odpolední krátká procházka, zbytek dne spíše sedavý.
29.12. Kroky Vzdálenost Spánek
MiBand 16469 11,53 10:05
GOQii 16904 12,27 0
Vivosmart Optic 16515 11,09 11:57
Vívoactive 16715 11,27 11:43

Detailní  srovnání kroků pěší turistiky
Kroky na začátku Kroky  na konci Kroky celkem
866 12045 11179
1032 12280 11248
674 12162 11488
757 12225 11468



Pro vyhodnocení nás zajímají nejvíce počty kroků. Pro výpočet vzdálenosti první dvě zařízení nemají možnost editovat vlastní délku kroky (Garmin to umí jak pro běžnou chůzi, tak také pro aktivity). Pro výpočty spálené energie mají všechna zařízení vlastní algoritmy, které se liší rapidně, tak je ani  neuvádíme. A překvapivě velké ústřely jsou také některé dny u spánkového režimu.

S kroky jako takovými není problém ve standardní sedavé dny, nebo pokud kontinuálně půjdete např. v rámci běžné turistiky. Jakmile se ale budete více hýbat, nebo zařadíte mezi denní aktivity sport, zejména GOQii už má problém. Obyčejná jízda na kole vytvořila v grafech obrovské ústřely. Vzhledem  k tomu, že první  dvě zařízení také nejsou vodotěsná, pokud půjdete plavat, budete je muset nechávat ve skříňce a přijdete o další zajímavé statistiky.

Pro zajímavost vkládám ještě srovnání naměřených hodnot průměrné tepové frekvence během aktivit při použití hrudního pásu a optického snímače:
Sportovní aktivity Kolo Kolo Běh
Vívosmart Optic 135 141 147
Vívoactive + pás Premium 135 139 146

Co se týká doby provozu zařízení (baterie): Vívosmart Optic dle očekávání jako první zařízení odpadá – baterie vybita 30. 12. v odpoledních hodinách - tedy 7 dní. GOQii se vybil v noci ze 4 na 5. 1. - 12 dní (Garmin vívosmart už podruhé) - Mi Band hlásí 77 % (charged 13 days ago).
Běh na trenažeru.
Souhrnné zhodnocení:
Všechny krokoměry trpí drobným neduhem a to jsou specializované nabíječky – pokud zrovna tu jednu určitou ztratíte, jen ke Garminu nebude problém sehnat náhradní.

Co mě nejvíc překvapilo a co se mi nejvíc líbilo – MiBand – poté co jej rozběhnete, je radost s ním pracovat. Vše je jednoduché a velmi příjemně mě překvapila validita naměřených hodnot. Zařízení určitě využijí Ti, kteří nepotřebují vidět naměřené hodnoty hned, nevadí jim vedle hodinek nosit ještě jedno zařízení (standardně MiBand určen jako náramkový krokoměr, ale je možné pořídit si na něj i klip, nebo náhrdelník) a nechtějí do krokoměru investovat velkou částku.

GOQii – souhrnné celostní vnímání uživatele a jeho životního stylu ala eVito  - vše se vším souvisí – pohyb, jídlo, váha… Zařízení určeno pro uživatele, které hledají alternativní pohled na svůj životní styl. Snad jim poradenství běží o něco lépe, než dojem z náramku.

Vívosmart Optic – kvalitně zpracované zařízení, které vás nenechá ve štychu a jako jedno z mála zařízení na trhu disponuje optickým snímačem tepové frekvence, který poskytne validní údaje nejen o tepové frekvenci během sportovních aktivit, ale v rámci celého dne. Zařízení patří mezi dražší, ale ocení jej Ti, kteří preferují kvalitní, komfortní a přesto jednoduché zařízení, které mohou denně nosit, poskytne jim široké spektrum údajů o jejich denní aktivitě a naprostý komfort jak v získávání, tak v jednoduché interpretaci naměřených hodnot. Věnujete se fitness aktivitám a chcete sportovat efektivně? Jděte do nej!

Parametry zařízení Mi Band GOQii vívosmart Optic
Rozměry 36×14×9 mm Modul bez náramku: 1.5″x.5″x.4″ 136-187mm x šířka 21 mm x výška 12,3  (velikost L)
Váha 5 g 24 g 29,6 g
Přenosy BLE BLE BLE, ANT+
Displej 3 diody Touch screen OLED DISPLAY (reaguje jen v 1 místě), duální orientace dotykový, černo/bílý LCD, negativní mód, duální orientace
Voděodolnost/vodotěsnost IP67 Sweat proof and water resistant Ano 5 ATM
Vibrace Ano Ano Ano
Nabíječka Vlastní Vlastní Vlastní
Zvukové notifikace Ne Ne Ne
Výdrž baterie i 30 dní až 10 dní až 5 dní
Výměnné náramky Ano Ano Ne
GPS Ne Ne Ne
Notifikace z telefonu Ano Ne Ano
Parametry
Datum a čas Ne Ano Ano
Kroky Ano Ano Ano
Denní cíl Ano Ano Ano
Vzdálenost vlastní algoritmus vlastní  algoritmus vlastní algoritmus nebo dle nastavené délky kroku
Kalorie Ano Ano Ano
Aktivity ano - detekuje automaticky bez možnosti manuálního spuštění ano - detekuje automaticky bez možnosti manuálního spuštění ano, včetně tepové frekvence
Spánkový režim automaticky manuálně automaticky i manuálně
Budík Ano Ano Ano
Navíc placený kouč v mobilní aplikaci snímač tepové frekvence včetně grafu posledních 4 hodin
zdolaná patra
počet aktivních minut v týdnu
ovládání hudby
počasí
tepová frekvence - aktuální/průměrná
aktivity - délka/vzdálenost/kcal
funkce najdi telefon
historie
Cena náramků od 600 Kč cca 1500 Kč  od 3990  Kč
Osobní  dojem *** * ***

Baví mě testovat, baví mě hrát si s daty a ještě víc mě baví, když narazím na nějakou perlu o kterou se mohu s vámi  podělit. A co vy,  používáte krokoměr a sledujete své kroky či denní pohybovou aktivitu?

1 komentář:

  1. NEJLEPŠÍ ONLINE LÁSKA SPELL CASTER PŘIJÍMEJTE EX LOVER,
    HUSBAND, WIFE, GIRLFRIEND NEBO BOYFRIEND ZPĚT. PŘIDEJTE HIM UP NA WHATSAPP: +2349083639501
      -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Ahoj, jmenuji se Darci Lyne, přečetl jsem si post-komentáře online novináře Los Angeles, který odhaluje, jak 2 měsíce poté, co ho jeho žena opustila a on také řekl, že Dr. manželka se vrátí po 2 letech odloučení. Obrátil jsem se na téhož doktora NOSA kvůli mým výzvám v životě, mám tyto mocné záměry, že věci budou fungovat pro mě, věřil jsem ve svědectví, že skutečný život dokazuje. Uvědomil jsem si, že by bylo dobré se o to podělit. Měl jsem to štěstí, že jsem narazil na osobní kontakt BLACK MAGIC SPELLS Caster - e-mail-blackmagicsolutions95@gmail.com
    Nejsem si jistý, jestli jsem to mohl udělat bez něj. Vzdal bych se a věřil, že protože můj manžel viděl někoho jiného a on říkal, že jsme skončili. Poté, co Dr.NOSA nakrmila kouzlo Magic Love, můj manžel mě zavolá na mobilní telefon a vrátí se domů. Mockrát vám děkuji za to, že jste po 3 letech odloučení vrátili domů svého manžela. Jsme navždy zadlužení. dnes svědčím s radostí a štěstí světu ... také, můžete
    WhatsApp s ním-- +2349083639501
    Láska kouzla Win-zpět Ex milenec
    Úspěch a propagace kouzlo kouzla
    * šarm štěstí - BUSINESS STAR
    * oddělení - OCHRANNÝ HÁK
    * prokletí rozlišení
     * Rozvod problém řešení?
      * řešení nemoci a nemocí těla
    * Chcete milostné kouzlo pro nového milence?
    duchovní očištění
    * magie plodnosti - ŽENY
    * Bezdetné řešení problému?

    OdpovědětVymazat